Massage is een oergebeuren, reeds eeuwenlang in alle culturen gebruiken mensen hun handen om troost en genezing te bieden. Het is wetenschappelijk bewezen dat een goede massage het lichaam aanzet tot zelfgenezing en het immuunsysteem versterkt waardoor het ook preventief werkt. Blokkades kunnen worden opgeheven zodat alles weer vrij kan stromen.

Om goed te kunnen masseren heb je naast een gedegen technische bekwaamheid evenzeer handen vol liefde, openheid en vertrouwen nodig. Masseren is aanraken, aangeraakt en geraakt worden.
Het is zeker niet zo dat je alleen een massage nodig hebt als je ergens klachten hebt. Eigenlijk werkt het juist preventief, door regelmatig gemasseerd te worden krijg je juist geen klachten. Want het lichaam kan zich door massage steeds weer terug in balans brengen, zodat blokkades geen kans krijgen. In vele delen van de wereld weet men dit al eeuwenlang en is masseren een alledaagse must. Ik heb dit zelf mogen ervaren op mijn reizen naar Nepal waar in het gezin waar ik verbleef dagelijks gemasseerd werd.