Integratieve massage bestaat uit 3 verschillende technieken.

Dynamische massage
Eerst word je in een dynamische massage op zachte en ritmische wijze gewiegd‚ gerold, gerekt en losgeschud. Dit werkt op een erg diep niveau openend en ontspannend. Dit kan stevig of zacht zijn. De beweging is vloeiend en golvend. De grotere bewegingen werken losmakend en openend. De kleine bewegingen gaan dieper naar binnen. Deze techniek werkt op je hele lichaam van top tot teen, van buiten naar binnen. Dit kan een op zich zelf staande massage zijn‚ waarbij je niet uit de kleren hoeft. Of onderdeel van de integratieve massage, dan is dit het begin.
Intuitieve massage
Daarna ontvangt men met warme olie een intuitieve massage. Rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties dragen bij aan een tedere weldaad voor lichaam en geest. Het is heel ontspannend, zachter dan sportmassage‚ maar zeker niet minder helend. Want door de juiste druk gaat het lichaam stofjes aanmaken en zichzelf genezen en dit hoeft zeker niet hard te zijn.
Polariteitsmassage
Tenslotte wordt met een polariteitsmassage geëindigd. Door de handen zachtjes op verschillende plaatsen neer te leggen kan de levensenergie in je lichaam vrijer gaan stromen. Door blokkades stroomt je energie langzamer, moet omwegen zoeken of vloeit weg. Door een plek waar veel energie is te verbinden met een plek met minder energie kan het weer gaan stromen. Dit doe ik door mijn handen op twee plaatsen op het lichaam te leggen. Met deze handoplegging geeft ik tegelijkertijd ook een reiki behandeling.